Saslušana maloljetnica u vezi ubistva Miroslava Tatića

Hronika

Šesnaestogodišnja N.Ć. saslušana je juče u policiji u nastavku istrage ubistva Miroslava Tatića (52) iz Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

 

Ovu informaciju kratko su potvrdili u Policijskoj upravi Banjaluka, dodavši kako je maloljetnica pozvana na informativni razgovor, ali detalje oko čega je saslušavana nisu saopštili.

 

Nije poznato zašto je policija 7 dana nakon ubistva Tatića ponovo saslušavala N.Ć.

 

Izvor iz istrage kratko je naveo da se maloljetna djevojka saslušava u skladu sa zakonom, a da će detaljnije informacije biti poznate naknadno.

 

On je još ranije naveo da je pištolj kojim je ubijen Banjalučanin Miroslav Tatić (52) pripadao osumnjičenom Aleksandru Bubnjeviću (28), koji ga je ponio sa sobom u namjeri da se kobne večeri obračuna sa sinom ubijenog, a sve zbog navodnih tračeva oko maloljetne djevojke.

 

Odustala od prvobitne izjave

 

Istražioci su takođe tokom pretresa objekata i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni pronašli pištolj kojim je izvršeno ubistvo.

 

Izvor iz istrage izjavio je da je značajnu ulogu u istrazi i rasvjetljavanju ubistva na kraju odigrala maloljetna djevojka, koja je sve vrijeme bila u društvu osumnjičenog.

 

– U početku se držala jedne priče koja je išla u prilog osumnjičenom, ali je na kraju ipak odlučila da ispriča onako kako je zaista bilo te večeri kada je, ni kriv ni dužan, ubijen Miroslav Tatić. Bubnjević je tokom saslušanja govorio kako pištolj nije njegov, ali ova priča nije nikako mogla biti istinita, jer pištolj nije pronađen nakon ubistva. Tvrdnje da je Bubnjević donio pištolj potvrđene su izjavom djevojke koja je bila u društvu osumnjičenog kada se ubistvo dogodilo, a i kasnije kada je Bubnjević uhapšen u automobilu – objasnio je izvor iz istrage.

 

Rasprava

 

Prema izjavi N.Ć, ona je sa Bubnjevićem u srijedu oko 23 sata došla pred porodičnu kuću Tatića u banjalučkom naselju Lazarevo, a kako bi osumnjičeni sa Dejanom Tatićem, sinom ubijenog, raspravio oko nekih tračeva. Izvor iz istrage navodi da je maloljetnica navodno pokazala kuću gdje žive Tatići, te da to osumnjičeni nije znao.

 

– Kako nije bilo Dejana, na vratima kuće se pojavio njegov otac Miroslav. Uslijedila je verbalna rasprava, tokom koje je Bubnjević izvukao pištolj i uperio ga prema Miroslavu.

 

U jednom trenutku pištolj je opalio i iz neposredne blizine pogodio Miroslava u lijevu stranu grudnog koša, odnosno srce. Bubnjević je u panici strčao niz stepenice – ispričao je izvor Srpskainfo detalje istrage.

 

U trenutku kada je ulazio u automobil Bubnjević je djevojci rekao: “Nisam znao da je napunjen”. Nakon ovoga sjeli su u automobil i prvo otišli do porodične kuće Bubnjevića, a zatim prema gradu, kada su uhapšeni oko pola sata poslije ponoći.

 

Narkotici

 

Bubnjević je policiji odranije poznat po krivičnim djelima povezanim sa krijumčarenjem narkotika.

 

Tako je u decembru 2014. uhapšen u akciji Policijske uprave Banjaluka kodnog naziva “Rosulje” zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Bubnjević je poslije istrage, suočen sa dokazima, priznao krivično djelo, nakon čega je osuđen na dvije i po godine zatvora.

 

Bubnjević je u sudu rekao da je nakon ove presude „čist“.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *