Uhapšeni ljekari predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Hronika

Tri ljekara i medicinska sestra koji su juče uhapšeni u akciji kodnog naziva “Hirurg” zbog sumnje u zloupotrebu položaja te primanja dara i drugih oblika koristi predati su Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

Podsjećamo, uhapšeni su ljekari Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah nakaš” Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža te medicinska sestra Eldina Handžić, i to po nalogu Tužilaštva KS.

 

Đogovića su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prošle godine priveli u sklopu još jedne akcije u Općoj bolnici, a vezane za istraživanje korupcije.

 

Podsjećamo, sarajevski policajci i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH juče ujutru su pretresli boilnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” kada su uhapšeni ljekari i medicinska sestra.

 

“Oni će biti 24 sata zadržani u Tužilaštvu KS, a u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor”, kazala je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

 

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg hapšenja sarajevskih ljekara i medicinske sestre, iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo kazali su kako pozdravljaju svaku akciju koja donosi pravdu.

 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *