Na Trebeviću pronađena “škoda” koji su koristili razbojnici

Hronika

Automobil “škoda fabia” sive boje, korišten prilikom jučerašnje pljačke Rajfajzen banke na Grbavici u Sarajevu, pronađen je na Trebeviću, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Policijska uprava iz Novog Sarajeva je juče u 10.05 obaviještena da su dvije nepoznate osobe u ulici Zagrebačka, na Grbavici, izvršili krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u prostorijama Rajfajzen banke.

 

– Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se putničkim motornim vozilom marke ‘Škoda-Fabia’ udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policijue MUP Kantona Sarajevo saopćeno je iz MUP KS.

 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 11.25 sati, na lokalitetu Trebevića, opština Stari Grad Sarajevo, policija je pronašla vozilo korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela razbojništva.

 

– Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo s 2. na 3. juni 2019. godine otuđeno iz ulice Asima Ferhatovića. Nakon završenih uviđajnih radnji, putničko motorno vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca – stoji u saopštenju MUP KS.

 

(Klix)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *