Bivši direktor “ARS Toursa” pušten nakon ispitivanja

Hronika

Siniša Antić (44), bivši direktor turističke agencije ARS Tours koji je uhapšen jutros jer je osumnjičen da je protivpravno prisvojio 63.000 KM, otpušten je nakon ispitivanja u Policijskoj upravi Banjaluka, saznaju Nezavisne.

 

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je odlučio da osumnjičenog pusti na slobodu, a, nezvanično, protiv njega će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

 

Antić je uhapšen jutros u akciji “Aerodrom”, nakon višemjesečne istrage koje je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Policijski službenici su utvrdili da se S.A. sumnjiči da je tokom 2017. i 2018. godine, prilikom prodaje turističkih aranžmana, dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća čije je bio odgovorno lice, prisvojio za sebe i oštetio preduzeće za iznos od oko 63.000 KM.

 

Nezvanično, Antić je osumnjičen da je novac koji je agencija uzimala za realizaciju putovanja i obaveza prema drugim agencijama zadržavao za sebe.

 

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *