Pedofil telefonom uznemiravao djevojčicu

Hronika

Da pedofili pronalaze nove načine na koje će vrebati svoje žrtve, pokazuje najnoviji primjer iz Sarajeva.

 

Kako Dnevni avaz saznaje, u policiji je zabilježen slučaj u kojem je stariji muškarac, bježeći od društvenih mreža gdje ga vrebaju lovci na pedofile, svoju žrtvu, maloljetnu djevojčicu, uznemiravao putem njenog mobitela.

 

Kako saznaje Avaz, upravo to desilo se majci iz Sarajeva N. K. (identitet poznat redakciji), koja je policiji prijavila nepoznatog muškarca zato što je njenu 13-godišnju kćerku zvao na mobilni telefon i slao joj poruke neprimjerenog sadržaja. Ova Sarajka preuzela je inicijativu i zaštitila svoje dijete.

 

– Sreća da mi je kćerka odmah rekla šta se dešava. Imala je 21 poziv tokom dana. Kazala mi je da joj je djelovao kao stariji muškarac. Kada ga je pitala ko ste vi, znam li ja vas, on joj je kazao – znamo se mi. Slao joj je i poruke, pisao joj je: „Jesi li se naspavala, s kim si spavala“ – ispričala nam je sagovornica.

 

Nakon ovog saznanja, N. K. je uzela kćerkin telefon i pozvala pedofila.

 

– Kada je čuo glas odrasle osobe, odmah je prekinuo. Mobitel mu je aktivan, ali neće više da se javlja. Pitam se samo odakle tom muškarcu broj mobilnog telefona moje kćerke – kaže ona.

 

Osim Policijskoj upravi Ilidža, slučaj je prijavila „BH Telecomu“, jer mobilni telefon s kojeg je pedofil zvao počinje sa 062 i pripada ovom telekom operateru.

 

– Inspektor je tri puta nazvao na njegov mobilni telefon, ali se ni njemu nije htio javiti. Na osnovu GPS utvrđeno je da je zvao s područja Bugojna i Gornjeg Vakufa – kazala je uznemirena žena.

 

I mi smo iz redakcije pokušali dobiti muškarca na telefon koji nam je dala N. K., ali je taj broj sve vrijeme davao znakove zauzeća

 

Poslije nemilog iskustva N. K. je zaštitila profil svoje kćerke na društvenim mrežama.

 

– Na sve načine ću zaštititi svoje dijete, ali mi je želja da upozorim i druge roditelje da prate profile svoje djece, kao i da razgovaraju s djecom o tome s kim komuniciraju telefonom – zaključuje ova Sarajka.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *