Sestru tukao kaišom, pa policiji prijetio “zoljom”

Hronika

Osnovni sud u Dervetni potvrdio je optužnicu protiv O.E. (36) zbog sumnje da je brutalno pretukao sestru, a zatim prijetio da će baciti bombu i ispaliti zolju na zgradu policijske stanice u tom gradu.

 

U optužnici, koju je podiglo Okružno tužilaštvo u Doboju, navedeno je da se ovo brutalno porodično nasilje desilo u noći između 11. i 12. juna ove godine u Derventi.

 

– Optuženi O.E. se prvo posvađao sa svojom sestrom S.I, a tokom svađe tu su bili i dvogodišnja kćerka S.I. i druga njihova maloljetna sestra (17). Tom prilikom sestri je zadao više udaraca rukama po cijelom tielu, nakon čega je ona pozvala policiju – piše u optužnici.

 

Nakon što je pozvala policiju, on joj je zaprijetio da će je zaklati, a kada je došla policijska patrola nije se zaustavio, nego je krenuo da i njima prijeti.

 

– Kada su došli policajci iz Policijske stanice Derventa K.N. i A.S, on je u rukama držao dva noža čije je oštrice okrenuo prema njima. Zatim je galamio na njih i psovao, da bi potom odbacio noževe. Tada je policajcima uputio ozbiljnu prijetnju: „Odoh ponijeti zelenu bombu i zolju, te ću se obračunati s vama“ – precizirano je u optužnici.

 

On se ni tada nije smirio nego je nastavio da prijeti policajcima i rekao im je da će u toku noći na policijsku stanicu ispaliti zolju, da bi zatim otišao iz kuće.

 

– Poslije kraćeg vremena ponovo se vratio i nastavio prijetiti i psovati S.I, nakon čega ju je oborio na krevet. Nakon što je sestra pala, on joj je kaišom zadao više udaraca po tijelu, usljed čega je ona zadobila više povreda – objašnjeno je u optužnici dobojskog tužilaštva.

 

Od teških udaraca ona je zadobila povrede u vidu krvih podliva desnog zgloba, te krvne podlive desnog ramena, lijeve podlaktice i korijena nosa, oguljotine kože lijevog ramena, lijeve usne, lijeve strane vrata i malog prsta lijeve šake, kao i nagnječenje čela.

 

Nakon toga je uhapšen.

 

U Tužilaštvu su pojasnili da je O.E. primijenio silu prema članu svoje porodice i time doveo do povrede njenog tjelesnog integriteta.

 

– Djelo je učinjeno u prisustvu djeteta. Osim toga, prijetnjom da će neposredno upotrebiti silu spriječio je i službeno lice u vršenju službene radnje, koju je preduzelo u okviru svojih ovlašćenja – objašnjeno je u optužnici.

 

Do 10 godina zatvora

 

Prema krivičnom zakonu Republike Srpske, za porodično nasilje se može izreći i do 10 godina zatvora.

 

– Ko primjenom nasilja, prijetnjom, te drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožava tjeleseni integritet članu porodice može se kazniti novčano ili kaznom zatvora do tri godine. Ako usljed porodičnog nasilja nastupe teške povrede ili je delo učinjeno u prisustvo djeteta, može se dobiti od 2 do 10 godina zatvora – piše u zakonu.

 

Za prijetnje službenom licu izvršeno upotrebom oružja može se izreći kazna od jedne do 5 godina zatvora.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *