Pješak nađen mrtav, uhapšen kamiondžija

Hronika

Vozač kamiona Momir D. (52) iz Kneževa uhapšen je u ponedjeljak uveče zbog sumnje da je te večeri izazvao saobraćajnu nesreću na magistralnom putu Banjaluka – Kneževo, u kojoj je usmrtio pješaka Draženka Stanarevića (49) iz Ljubačeva, potvrđeno je za Srpskainfo.

 

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su saradnjom policijskih stanica Kneževo i Čelinac ubrzo poslije nesreće uhapsili M.D. iz Kneževa, osumnjičenog da je izvršio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

 

U PU Banjaluka su potvrdili da je uhapšen osumnjičeni za ovu nesreću. Prema našim saznanjima, Momir je bio pod uticajem alkohola, ali je tokom ispitivanja u policiji negirao da je on usmrtio pješaka.

 

– U ponedjeljak oko 20.55 na regionalnom putu Banjaluka – Kneževo u mjestu Memići, dogodila se saobraćajna nesreća kada je nepoznati vozač usmrtio pješaka i pobjegao – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

 

Prema njenim riječima, uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac.

 

– Policijski službenici blagovremenom reakcijom, iste večeri oko 21.15, u mjestu Otlovići kod Kneževa zaustavili su kamion „man“ kojim je upravljao M.D. On je osumnjičen da je učestvovao u ovoj nesreći – istakla je Markanovićevia.

 

Ona je dodala da je kod vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Međutim, kada je doveden u policijsku stanicu on je negirao da je udario pješaka i pobjegao.

 

– Postoje određeni tragovi koji upućuju da je on. Nije stoga isključena mogućnost da je on udario pešaka, a da to nije primjetio. Da li je muškarac iz Kneževa kriv, biće utvrđeno vještačenjima koja slijede – istakao je izvor Srpskainfo.

 

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da je, zajedno s policijom, uviđaj obavila tužilac Tatjana Ninković.

 

– Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – rekli su u Tužilaštvu.

 

Još jedan pješak, iste večeri, samo desetak minuta ranije, nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu. Kako je objavljeno, u pitanju je Safet Curić (54), preko kojeg je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, prešlo vozilo.

 

Udarila u stijenu

 

Na području Mrkonjić Grada u ponedjeljak se desila još jedna nesreća.

 

Do saobraćajke je došlo kada je sa puta sletio i u stijenu udario automobil „hjundai“, kojim je upravljala Slavica G. (31) iz Mrkonjić Grada.

 

Osim nje, povrijeđeni su i njeni saputnici, Momčilo J. (79) i Radojka J. (79). U pitanju su, kako tvrde naši izvori, Slavičini djed i baka.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *