Kod Karlovca poginuo mladić iz BiH

Hronika

U saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 19:25 sati dogodila na cesti D-1 u Cerovcu Vukmanićkom nedaleko od Karlovca život je pod prikolicom šlepera izgubio 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, potvrdila je jutros karlovačka policija, javljaju hrvatski mediji.

 

Opisujući nesreću, navode da je 57-godišnji hrvatski državljanin koji je sjedio za volanom šlepera zagrebačkih registarskih oznaka iz neutvrđenog razloga izgubio kontrolu nad upravljačem te udario u vozilo koprivničkih registracijskih oznaka koje mu je dolazilo u susret.

 

Teretno vozilo spuštalo se sa Slunjskih Brda, a udar u automobil je bio strašan. Šleper se prevrnuo, a onda zajedno s automobilom otklizao van kolovoza na zelenu površinu kraj ceste, pri čemu se dio tereta s priključnog vozila, ambalaža s prehrambenim proizvodima, prevrnuo na vozilo, javlja ”Jutarnji list”.

 

“Tom prilikom smrtno je stradao 26-godišnji vozač, a 36-godišnji putnik iz automobila i 57-godišnji vozač terenca teško su povrijeđeni. Na mjestu događaja uviđajem je rukovodio zamjenik županijske državne tužiteljke, a promet je bio u prekidu od trenutka nesreće do 23:40 sati”, kažu u PU karlovačkoj, navodeći da se i dalje provodi kriminalističko istraživanje.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *