Potvrđena optužnica protiv narkogrupe iz Sarajeva

Hronika

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Edisa Bunara, Nerme Bunar, Belke Bunar, Eldara Spahića, Sabahudina Žigovića, Esmere Sinanović, Almedina Taćija, Adisa Palduma, Emira Curića, Jasmina Rustemovića, Edina Žigovića, Adija Mekića, Dženana Šačića, Enesa Gilića i Minje Bajagića, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Optuženi se terete da su djelovali kao kriminalna grupa koju je organizovao Edis Bunar te su od početka 2018. do marta 2019. godine neovlašteno kupovali i prodavali drogu heroin, kokain, spid i kanabis na području Kantona Sarajevo. Inače, prilikom trgovine narkoticima koristili su posebne šifrirane poruke, nakon čega su je prepakivali u paketiće za uličnu prodaju.

 

Na teret im se stavljaju krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja i municije.

 

Postupajući tužilac Tužilaštva KS uz optužnicu je predložila Sudu produženja pritvora za osam optuženih, za njih šest produženje mjera zabrane, dok se jedna osoba brani sa slobode.

 

Istovremeno, Sudu je predloženo trajno oduzimanje automobila marke “audi Q7” od optuženog Edisa Bunara, oko 8.000 maraka od optužene Nerme Bunar i oko 400 maraka od optuženog Eldara Spahića, kao i trajno oduzimanje oružja i municije.

 

Edis Bunar (30) predao se 11. marta, u okviru akcije Federalne uprave policije pod nazivom “Prizma”. Poznat je po brojnim krivičnim djelima koja je počinio od 2011. godine u Sarajevu.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *