Zaposlio radnike koji imaju posao u Srbiji

Hronika

Policija u Zvorniku podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv D.V. iz Doboja o počinjenom krivičnom djelu “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, čime je oštetio budžet RS za oko 131.755,50 KM.

 

Nezvanično saznajemo da je izvještaj podnesen protiv Duška V. (59), bivšeg direktora Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” u Zvorniku.

 

On se sumnjiči da je u svojstvu direktora javne ustanove u Zvorniku, u periodu od 1. aprila 2008. godine do 17. maja 2010. godine, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenje i suprotno odredbama Zakona o radu i Odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i SRJ o socijalnom osiguranju, primio u stalni radni odnos određene osobe iako je znao da oni već imaju zasnovan stalni radni odnos u Srbiji, čime im je omogućio da istovremeno budu u stalnom radnom odnosu kod dva poslodavca.

 

On je, kako dalje saznajemo, nezakonito zaposlio četiri radnika iz Srbije.

 

“Takođe, osumnjičeni se tereti da je u istom periodu, izdavao naloge računovodstvenoj službi ustanove da tim radnicima izvrše obračun i isplatu neto plata sa doprinosima kao i druga lična primanja iz radnog odnosa u ukupnom iznosu od oko 131.755,50 KM, za koji iznos je oštećen Budžet RS”, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *