Pronađeni tragovi koji ukazuju da Lana borila sa ubicom

Hronika

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zvaladali šok i nevjerica.

 

Nesrećna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo.

 

Njen nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme “s kafe s prijateljicom”, kako je to majci rekla, zavldala je panika. Majka je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

 

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su rekli da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

 

Avaz nezvanično saznaje da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, su nađeni tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

 

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

 

Potom su tijelo izvukli pripadnici GSS Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *