NESREĆA KOD LAKTAŠA
Povrijeđen vozač zaprege, od električnog udara stradao i konj

Hronika

U nesreći koja se dogodila u Slatini kod Banjaluke povrijeđen je Marko Đukić (20), dok je od strujnog udara jedan konj iz zaprege uginuo na licu mjesta, a drugi povrijeđen.

 

Nesreća se dogodila danas oko 17.00 časova, na lokalitetu Babića brdo, Ulica Crnouška, kada se usljed dotrajalosti srušila bandera, a električna žica pod naponom pala direktno preko vrata jednog od konja.

 

Marko Đukić, koji je upravljao zapregom, takođe je doživio električni udar, ali je pretrpio i veliki stres, rizikujući život u pokušaju da spasi konje.

 

Naime, riječ je o vrijednim grlima koja učestvuju u “štraparijadama”, takmičenju konja u izvlačenju balvana u paru, i do sada su redovno osvajali druga mjesta.

 

Markov otac, Darko Đukić, ogorčen je zbog ove nesreće, koju doživljava kao tragediju, jer su mu konji, kako kaže, velika ljubav, ali i značajan izvor prihoda.

 

 

– Ljut sam do nebesa! Tužiću Elektrokrajinu zbog štete koja mi je nanesena njihovim nemarom, ali i zbog opasnosti u kojoj se našao moj sin. Ko bi odgovarao da je, ne daj bože, poginuo!? – pita se Đukić.

 

On ističe da je bandera pored ceste koja spaja Slatinu i Čelinac nagnuta skoro godinu dana i da niko od nadležnih iz Elektrodistribucije Laktaši o tome nije vodio računa iako je taj elektrovod odavno van upotrebe i trebalo je da bude isključen.

 

– Sramota je da se ne vodi računa, tuda prolaze školski autobusi. Šta bi bilo da je žica pala na pun autobus djece? – pita Đukić.

 

Na lice mjesta danas je izašla policija, a ujutro se očekuje i dolazak veterinarskog inspektora. Uginuli konj se i dalje nalazi pored puta.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *