Oštetio preduzeće za 40.000 KM

Hronika

B.P. iz Prnjavora uhapšen je sumnje da je u svojstvu odgovornog lica preduzeća iz ovog grada krivičnim djelima stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 40.000 KM.

 

Kako je saopšteno u PU Banjaluka, B.P. je uhapšen u akciji “Šljunak”.

 

“B.P. osumnjičen je da je u svojstvu odgovornog lica preduzeća iz Prnjavora, nakon isteka zaključenog ugovora sa javnom ustanovom iz Bijeljine i dalje vršio eksplataciju mineralnih sirovina-šljunka, koje je dalje prodavao, a nije evidentirao u poslovne knjige preduzeća, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 40.000 KM”, pojašnjeno je u saopštnju PU Banjaluka.

 

U saopštenju se dodaje da je uhapšeni osumnjičen za krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” i “Falsifikovanje ili unuštavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava”.

 

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Nakon ispitivanja osumnjičeni je otpušten na slobodu, a po kompletiranju predmeta, biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *