Potvrđena optužnica protiv načelnika Teslića Milana Miličevića

Hronika

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju protiv načelnika teslićke opštine Milana Miličevića koja ga tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

 

Miličevića optužnica tereti da je u postupku sprovođenja izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na projektu proširenja vodovodne mreže na području Teslića u februaru 2015. godine, iskoristivši službeni položaj i ovlašćenje, drugom pribavio imovinsku korist veću od 50.000 KM, saopšteno je iz dobojskog Okružnog tužilaštva.

 

Iz Tužilaštva navode da je optužnica protiv Miličevića potvrđena 27. septembra.

 

Miličević je rekao da je o potvrdi optužnice protiv njega saznao iz medija, navodeći da ne osjeća nikakvu krivicu, što će materijalno i dokazati na sudu.

 

On je naveo da se u ovom postupku javnih nabavki preduzeće “Prijedor-putevi” povuklo sa tendera i o tome u pisanoj formi obavijestilo nadležnu opštinsku komisiju za sprovođenje tendera, te da nije bilo pravne osnove da aktivira bankarsku garanciju od 60.000 KM.

 

“Oni taj posao nikada nisu ni dobili. Pravila EU čija sredstva su korištena za ovaj projekat jasno definišu status takve situacije i tako sam i postupio”, rekao je Miličević.

 

Miličević, koji je i predsjednik Glavnog odbora SDS, tvrdi da je riječ o politički motivisanom postupku pred naredne lokalne izbore, “iniciranog od teslićkog SNSD-a”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *