Pritvor za osumnjičene za proizvodnju i promet droge

Hronika

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje mjere pritvora protiv Miladina Vidačkovića (45), Slađane Vidačković (45), Rasima Hajdera (21) i Pamele Dukić (20), svi iz Gradiške, koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, rečeno je u ovom tužilaštvu.

 

Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađana Vidačković i za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

 

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja opasnosti od bjekstva, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

 

Ova lica se sumnjiče da su od 2016. do 2019. godine vršili nabavku i preprodaju marihuane korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

 

Uhapšeni su u okviru akcije kodnog naziva “Merlin dva”, koju su zajedno sproveli Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, te policijske uprave Banjaluka i Gradiška.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *