Ukinuta presuda za ubistvo mladića u trebinjskom kafiću

Hronika

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Spasi Milišiću (31) iz Trebinja kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva Nemanje Šupljeglava (29) i nanošenja teških povreda Peru Miloševiću i postupak vratio na novo suđenje.

 

Presuda je ukinuta nakon što je Vrhovni sud RS uvažio žalbu branioca optuženog Milišića zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka. Okružno javno tužilaštvo u Trebinju takođe se žalilo, i to na visinu izrečene kazne, ali je žalba odbačena kao nedopuštena jer je od nje odustalo Republičko javno tužilaštvo RS.

 

Inače, Milišić je za ubistvo dobio 19 godina zatvora, za nanošenje teških povreda Milošević dobio je godinu i za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci i sve kazne su mu objedinjene u jedinstvenu od 20 godina.

 

U ukinutoj presudi se navodilo da se zločin dogodio 11. februara 2018. godine u trebinjskom kafiću “Merlot” oko 2.55, gdje se Milišić sukobio sa Šupljeglavom i Miloševićem.

 

U presudi je navedeno da je Milišić, nakon što je otišao kući po nož i vratio se u “Merlot”, u jednom trenutku prišao i zagrlio Šupljeglava, a zatim ga, iskoristivši iznenađenje, nožem ubo u vrat i usmrtio.

 

Milišića je nakon toga pokušao savladati radnik “Merlot bara” Pero Milošević, ali je on i njega napao i povrijedio.

 

(Avaz)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *