Razbijen lanac proizvodnje droge, uhapšen Holanđanin u Banjaluci

Hronika

Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u Banjaluci, potvrdila je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP Srpske Mirna Miljanović.

 

Miljanovićeva je ranije danas izjavila da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u saradnji sa Policijom Holandije sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva “Madagaskar” koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

 

– U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici Sipe, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH – naglasila je Miljanovićeva.

 

Ona je navela da su u toku su pretresi na pet lokacija (kuće i firme) na području BiH, a da je jedno lice lišeno slobode.

 

Miljanovićeva je rekla da su u toku i pretresi na 15 lokacija u Holandiji.

 

Ona je navela da je prilikom pretresa pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *