Polupana stakla na kancelariji SDS u Istočnoj Ilidži

Hronika

Nakon što su juče tokom provođenja peticije „Imam pravo da znam!“ nepoznati počinioci oštetili automobil predsjednika Mladih SDS u Trebinju Vojislava Marića, nakon verbalnog napada na aktiviste u Bileći, novi incident jutros se dogodio i u Istočnoj Ilidži gdje su polupana stakla na kancelariji Srpske demokratske stranke, saopšteno je iz te stranke.

 

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

 

– Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović najoštrije osuđuje napade na aktiviste SDS i njihovu imovinu kao i imovinu te stranke koji se učestalo i sinhronizovano dešavaju u više opština Republike Srpske baš u sedmici kad mladi SDS provode akciju „Imam pravo da znam!“.

 

Nasilno ponašanje šalje najgoru moguću poruku i govori o stanju ambijenta u kome živimo i u kome je obračun sa neistomišljenicima potpuno normalna stvar“, ističe Šarović.

 

Nakon što su juče tokom provođenja peticije „Imam pravo da znam!“ nepoznati počinioci oštetili automobil predsjednika Mladih SDS u Trebinju Vojislava Marića, nakon verbalnog napada na aktiviste u Bileći, novi incident jutros se dogodio i u Istočnoj Ilidži gdje su polupana stakla na kancelariji Srpske demokratske stranke.

 

Više sinhronizovanih napada u različitim dijelovima Republike Srpske izaziva sumnju da se radi o planskim i politički motivisanim napadima s ciljem zaplašivanja aktivista SDS koji provode akciju „Imam pravo da znam!“.

 

Apelujemo na nadležne policijske organe da reaguju, otkriju izvršioce i eventualne nalogodavce ovih napada.

 

Naše političko djelovanje i traženje istine vodi se isključivo legalnim sredstvima a nasilni napadi u Trebinju, Bileći i Istočnoj Ilidži nikada nas ne mogu i neće ućutkati, saopšteno je iz Srpske demokratske stranke.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *