U Bijeljini zaplijenjeno 13 kilograma marihuane i 660 grama kokaina

Hronika

Na području Policijske uprave (PU) Bijeljina policija je u proteklih 11 mjeseci zaplijenila oko 13 kilograma marihuane, više od 660 grama kokaina, te određene količine drugih narkotika, izjavila je portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić.

 

Ona je navela da je akcenat ove godine stavljen na uličnu akciju zloupotrebe droge i da je otkriveno 61 krivično djelo iz oblasti zloupotrebe droge i nadležnim tužilaštvima podnesena 34 izvještaja protiv 47 lica.

 

“Od ukupnog broja lica koja su prijavljena tužilaštvu, 17 je povratnika u izvršenju krivičnih djela, tri lica su ženskog pola, a tri su maloljetnici”, rekla je Marićeva novinarima, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

 

Prema njenim riječima, zbog vožnje pod dejstvom opijata iz saobraćaja je za 11 mjeseci isključeno 118 vozača, što je znatno više ako se poredi sa 2018. godinom kada su za isti period isključena 43 vozača.

 

Na gradskom trgu u Bijeljini pripdanici Policijske uprave Bijeljina dijelili su danas građanima promotivni materijal pod naslovom “Samo je porodica pravi izbor”, u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

 

Promotivni materijal, na kojem je prikazana štetnost zloupotrebe droge, pomoći će roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje droge.

 

Na lecima su prikazane i fotografije marihuane, heroina, kokaina, ekstazija i LSD-a, kao i simptomi koje droge izazivaju prilikom konzumiranja, te savjeti kako postupati sa djetetom ukoliko se otkrije da konzumira narkotike.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *