Eksplozija i požar u Gradišci

Hronika

Odjeknulo je tako jako da se sve zatreslo, i prozori i zidovi, mislili smo da je zemljotres i nije nam bilo svejedno, ispričali su za “Nezavisne” mještani Gradiške koji su bili u blizini kada je u petak u ranim jutarnjim časovima odjeknula eksplozija u poznatom noćnom klubu “Utopia” u ovom gradu.

 

“Sve se zatreslo. Jako smo se uplašili, odmah smo izletjeli napolje i samo smo molili Boga da niko nije povrijeđen”, rekli su nam mještani. Prema nezvaničnim informacijama, suvlasnik ovog noćnog kluba je brat načelnika PU Gradiška Bojana Škorića, a zanimljivo je i to da je isti dan gorjela i pilana koja je u vlasništvu Uroša Desančića, vozača PU Gradiška.

 

Kako je kazala mještanka Gradiške, dim se iz ovog noćnog kluba vidio i nekoliko sati poslije eksplozije.

 

“To je toliko odjeknulo da ja mislim da su čuli stanovnici koji su i nekoliko kilometara udaljeni odavde. Dim je ku-ljao u obliku pečurke. Užasno je bilo to vidjeti”, ispričala je ona.

 

Naime, eksplozija u ovom poznatom noćnom klubu, koja je uznemirila građane Gradiške, dogodila se u petak oko četiri ujutro.

 

Kako smo nezvanično saznali, klub nije radio kada je odjeknula eksplozija, a motivi postavljanja eksplozivne naprave još nisu poznati.

 

“Bilo mi je drago kada sam čuo da niko nije povrijeđen. Ispričali su mi ljudi koji su bili u blizini da je bilo strašno, a čovjek odmah pomisli na najgore”, kazao je jedan mještanin.

 

Klub “Utopia” nalazi se u Dositejevoj ulici, u Gradišci, u neposrednoj blizini Gradskog stadiona.

 

Iz PU Gradiška saopštili su da im je u petak u ranim jutarnjim časovima prijavljeno da je došlo do eksplozije u ugostiteljskom objektu koji je privatno vlasništvo.

 

“Utvrđeno je da je eksplozivna naprava aktivirana iza ugostiteljskog objekta, te da je na objektu nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo”, istakli su u PU Gradiška.

 

Kako su naveli, uviđaj su po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršili policijski službenici PU Gradiška u prisustvu inspektora za protivdiverzionu zaštitu i pirotehniku Kriminalističko-tehničkog centra MUP-a RS.

 

“U toku je preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u ci-lju identifikacije izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti”, naglasili su u PU Gradiška.

 

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka za “Nezavisne” su kazali da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

“Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja”, kazali su u Tužilaštvu.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *