Zbog razbojništva iz 2008. ponovo osuđen na 30 mjeseci zatvora

Hronika

Goran Talijan (32) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog razbojništava koja je počinio u aprilu 2008. godine.

 

Talijanu se zbog razbojništva sudi već 10 godina i ujedno je jedan od najdužih postupaka koji se trenutno vode za ovu vrstu krivičnog djela pred pravosuđem Republike Srpske.

 

Prvo nepravosnažno osuđen na dvije i po godine zatvora, ali je ta presuda ukinuta, pa je postupak vraćen na novo suđenje.

 

Potom je oslobođen optužbi, ali je Vrhovni sud RS i tu presudu ukinuo, da bi ga sada vijeće Okružnog suda Banjaluka ponovo osudilo na dvije i po godine zatvora.

 

Međutim, Talijanov branilac Miljkan Pucar je najavio da će se žaliti i na ovu presudu. Suština odbrane je da je razbojništvo počinila osoba koja je po opisu identična optuženom.

 

Talijana optužnica tereti da je 17. aprila 2008. godine opljačkao Aleksandru V. i prodavnicu “Sarabo” u banjalučkom naselju Starčevica. Oba razbojništva počinio je u roku od pola časa. Oba razbojništva Talijan je prema navodima iz presude počinio naoružan nožem. Ukupno je ukrao 510 KM.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *