Pretukli migranta zbog ukradene čokoladice?

Hronika

U tržnom centru Otoka u Sarajevu sinoć se desio incident u kojem su radnici obezbjeđenja pretukli dvojicu migranata koji su prethodno počinili krađu u trgovini Bingo.

 

Iz sarajevske policije potvrđeno je da su juče oko 17.10 zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira na Otoci.

 

Po izlasku na teren, kako kažu, ustanovili su da su prekršaj počinila dvojica migranata koji su nakon toga prebačeni u imigracioni centar.

 

Međutim, kako pričaju građani koji su se zadesili na mjestu incidenta, nakon što su ih radnici obezbjeđenja razotkrili, migranti su od njih tražili da ne zovu policiju.

 

Nedugo nakon toga radnik obezbjeđenja je pretukao jednog od migranata, što su očevidci snimili. U opisu snimka stoji da je do incidenta došlo jer je migrant ukrao čokoladicu, kao i da su migrante odveli u prostor gdje nema videonadzora. Uznemiravajući video klip ovog premlaćivanja kruži društvenim mrežama.

 

Sramota za Bingo Merkur-Otoka! Zaštitari tukli migranta zbog ukradene čokoladice. Tukli ga u prostoru bez videonadzora. Policiju zvali mi koji smo se našli tu. A sramota i za sarajliju(citiram ga) koji kaže da ga treba tući, i da njemu kao sarajliji takvi ne trebaju! Zaboravljate sarajlije, Bosanci i Hercegovci šta ste prošli. Došla i policija. Otišli u drugu prostoriju. Nešto kasnije stigla je i hitna. Ne opravdavam krađu, ali postoje procedure, postoji i nešto što se zove empatija. Znate, to što nosite oružje oko pasa ne znači da trebate zaboraviti na ljudskost. Jadni li su oni koji samo silu poznaju.

Gepostet von Merima Beširović am Samstag, 21. Dezember 2019

 

Po dolasku policije u tržni centar Bingo ustanovljeno je da je riječ o stranim državljanima. Povrijeđenom je potom pružena hitna medicinska pomoć te su obojica miranata prebačeni u imigracioni centar.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *