Uhapšen Banjalučanin osumnjičen za prevaru 129 ljudi

Hronika

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su uhapsili G.Č. (1970.), državljanina Bosne i Hercegovine.

 

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela “zloupotreba službenog položaja”. Kontrolirsan je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača i predat službenicima PU Gradiška.

 

Podsjećanja radi, službenici Policijske uprave podnijeli su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv njega zbog sumnje da je, zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, prevario 129 građana i prisvojio 1,29 miliona KM.

 

Osumnjičen je da je od sredine 2012. do juna 2013. godine kao službenik mikrokreditne fondacije podijelio po 500 KM i 1.000 KM u vidu donacije i bespovratnih sredstava za 129 građana na području Gradiške.

 

Njih je kreditno zadužio za po 10.000 KM, a razliku je prisvojio i na taj način pribavio materijalnu korist od 1,29 miliona KM.

 

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Velika Kladuša uhapšen je A.Ž. (1991.) jer je za njim Policijska stanica Velika Kladuša raspisala potragu zbog krivičnog djela “teška krađa”.

 

Pripadnici Granične policije BiH, državljanina BiH predali su službenicima PS Velika Kladuša.

 

(Klix)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *