Troje od osmoro uhapšenih predato Tužilaštvu

Hronika

Samo troje od osmoro uhapšenih u akciji “Eskort 2” juče su predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva zbog sumnje da su se bavili raznim krivičnim djelima.

 

U Tužilaštvo je juče prebačena Nevena Samardžija (27) zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga, Darko Lakić (31) zbog zelenaštva i iznude, a Bojan Ćirić (29) zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

 

-Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemesječne zajedničke akcije, a koju su provodili Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i Policijska uprava Banjaluka – rekli su u Tužilaštvu.

 

Oni su pojasnili, da se pomenuta trojka sumnjiči da su u toku prošle i do 28. januara ove godine nabavljali i prodavali drogu.

 

-Oni su ovom periodu kod za sada nepoznatih osoba, posredovali u prodaji i kupovini droge, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge i omogućavali uživanje opojnih droga korisnicima na području grada Banjaluke. Drugoosumnjičeni Lakić se tereti i da je počinio zelenaštvo i iznudu na štetu više osoba sa područja Banjaluka – istakli su u Tužilaštvu.

 

Izvor Srpskainfo objasnio je koja je bila uloga osumnjičenih koji su predati u Tužilaštvu.

 

Nevena Samardžija potiče iz bogate banjalučke porodice i otac joj je jedan od najpoznatijih banjalučkih frizera.

 

-Prema prvim rezultatima istrage, ona se sumnjiči da je od njoj poznatih osoba nabavljala drogu, a da je zatim svojim prijateljima davala da je koriste. Drogu su često koristili i u njenom stanu. Pretpostavlja se da ona za to nije uzimala novac – pojasnio je izvor Srpskainfo.

 

Prema njegovim riječima, ovo nije prvi put da se ime Nevene Samardžije spominje u policijskim spisima. Ona se vodi i kao svjedok u jednom predmetu gdje je više osoba u Banjaluci uhapšeno zbog droge. Kada je riječ o Darku Lakić ona takođe već ima policijski dosije, jer je odslužio kaznu zbog ubistva u tuči policajca u Foči.

 

Njega inspektori terete da je iskorištavao teške finansijske situacije Gorana i Miloša K. te im posuđivao novac pod kamatu. Kako oni nisu bili u mogućnost da vraćaju, on im je računao nesrazmjerne kamate i na taj način uzeo veću količinu novca od njih. Novac je od njih uzimao uz upotrebu sile i prijetnje.

 

Njega policija povezuje i sa paljenjem automobila BMW u banjalučkom naselju Petrićevac. Tada je izgorjelo vozilo Đorđa P. iz Banjaluke, ali se sumnja da on nije bio prava meta Lakića. Pretpostavlja se da je htio da zapali vozilo njegovog poslodavca. Kada je u pitanju trećeosumnjičeni, Bojan Ćirić, njega policija sumnjiči da je nabavljao i prodavao drogu na području Banjaluke.

 

Pušteni na slobodu

 

Osim pomenute trojke, u ovoj akciji u utorak su bili uhapšeni i Simeun Pantić, Aleksandar Štrkić, Srđan Šućur, Sara Milojević i Neven Nešković.

 

Većina uhapšenih je od ranije poznata policiji po brojnim krivičnim djelima. Oni su sumnjičeni za krivična djela omogućavanja uživanja opojnih droga, iznude, zelenaštva, izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje bezbjednosti, a u nastavku predmeta braniće se sa slobode.

 

Između ostalog, u ovoj akcije je oduzeto 1.113 grama nepoznate bijele praškaste materije, određena količina kokaina, novac u iznosu od 4.000 KM, tri lap-topa, te rokovnici sa evidencijama osoba, brojevima telefona i troškova.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *