Pronađena droga vrijedna 1,8 miliona KM

Hronika

Pripadnici MUP Republike Hrvatske priveli su 29-godišnjeg državljana BiH i 41-godišnjeg državljana Slovenije koji se terete za neovlašćenu proizvodnju i prodaju droge.

 

Kod njih je pronađeno 481 kilogram marihuane.

 

Privođenje su obavili policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, Policijske nacionalne kancelarije za suzbijanje korupcije i organiziovanog kriminala RH.

 

– Osnovano se sumnja da su navedeno krivično djelo počinili zajedno, na način da su temeljem prethodnog dogovora o saradnji na zasad neutvrđeni način zajedno nabavili veću količinu marihuane. Potom su ju prevozili kombi vozilom, a na području opštine Kraljevec na Sutli, u mjestu Radakovo su ih zatekli policijski službenici – navodi se u izvještaju policije RH.

 

Po nalogu Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga navedenog kombi vozila te je tom prilikom pronađena marihuana ukupne težine 481 kilogram upakirana u veći broj zasebnih paketa.

 

Ukupna vrijednost zaplijenjene droga procjenjuje se na pet do sedam miliona kuna (između 1,3 miliona KM i 1,8 miliona KM).

 

Osumnjičenici su juče predani pritvorskom nadzorniku, uz odgovarajuću kaznenu prijavu Opštinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *