Svađa u kafani završila teškim ubistvom

Hronika

Svirepo ubistvo koje se sinoć u 21.40 dogodilo u ugostiteljskom objektu ”Ovo malo duše” u viteškom mjestu Vraniska, šokiralo je Vitežane. Nakon što su cijelu noć pili zajedno, došlo je do verbalnog obračuna, poslije kojeg je Smail Bešo (43) doslovno nožem zaklao Sifeta Haskića (40) iz Viteza.

 

U munjevitoj tučnjavi koja je uslijedila nakon prepirke, kažu svjedoci, odnosno dvojica gostiju i konobarica koja je radila u objektu, niko nije stigao reagovati kada je Bešo nožem napao Haskića.

Haskić je odmah nakon događaja prevezen u Dom zdravlja u Vitezu, odakle je hitno upućen u bolnicu u Novoj Biloj, gdje je i preminuo.

 

Policija je uhapsila Bešu, koji je bio teško pijan, te ga sve do sada nisu uspjeli ni ispitati s obzirom na to da se još nije otrijeznio.

 

Tek bi sad trebao biti predat pod nadzor Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, gdje će biti ispitan. Nakon ispitivanja, trebalo bi se više znati o motivu, odnosno razlogu svađe koja se završila tragično.

 

Pronađen nož

 

Kako svjedoci kažu, Bešo i Haskić otprije se znaju, a ubijeni je policiji od ranije poznat po sitnim djelima, kao što je krađa drva. Policajci su na mjestu događaja pronašli nož, koji će biti poslat na vještačenje. Iza ubijenog ostali su dva sina i supruga u poodmakloj trudnoći.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *