Četvoro uhapšeno zbog nepoštovanja samoizolacije

Hronika

Policija Brčko Distrikta BiH sinoć je u mjestu Donja Skakava uhapsila četiri osobe zbog nepoštovanja mjera izolacije.

 

Goran Pisić, šef Policije Brčko Distrikta BiH, izjavio je na konferenciji za medije da policijski službenici redovno provjeravaju koliko se građani kojima su izdata rješenja o obaveznoj izolaciji pridržavaju obavezujućih mjera.

 

Policijski službenici su kontrolisali 174 osobe kojima su izdata rješenja o medicinskom nadzoru, te je utvrđeno da 166 osoba poštuju mjere koje su izrečene, a osam njih ne poštuje mjere izolacije.

 

“Mi smo sinoć na području Brčko Distrikta BiH u mjestu Donja Skakava uhapsili četiri osobe. Tri osobe su imala rješenje o obaveznoj izolaciji, sve tri su došle s teritorije Austrije. Zajedno s njima je bio veći broj drugih osoba, a tom prilikom smo uhapsili i još jednu osobu koja radi kao medicinski tehničar u JZU Bolnica Brčko”, izjavio je Pisić.

 

Svi su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krvično djelo 222 – nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije te 221- prenošenje zarazne bolesti, a razlog hapšenja je ponavljanje krivičnog djela i utjecaj na svjedoke.

 

Pisić je upozorio na negativne pojave na društvenim mrežama vezane za širenje lažnih vijesti te je iznio tvrdnju da će u toku dana vjerovatno za tri osobe biti izdani prekršajni nalozi zbog iznošenja ili prenošenja lažnih vijesti, glasina i tvrdnji.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *