Studenti odvalili vrata i izašli iz izolacije

Hronika

Veća grupa studenata koji su iz Njemačke stigli u BiH i već nekoliko dana se nalaze u karantinu u Hotelu Tuzla sinoć su prekršili pravila izolacije. Organizovano su odvalili barijere na vratima soba iz kojih su izašli te su u grupama organizovali druženje.

 

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix je potvrdila ovu informaciju, rekavši da su studenti prvobitno uklonili barijere koje su se nalazile na vratima hotelskih soba u kojima boravi po jedna osoba.

 

– Policijski službenici koji su sinoć bili na obezbjeđenju hotela u 22 sata su čuli buku koja je dopirala iz dijela u kojem su smještene osobe u karantinu. Nakon toga su obavijestili Policijsku stanicu Istok, a nakon što su obukli zaštitna odijela ušli su u objekat u kojem su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mjere izolacije jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u socijalnom druženju – rekla je Kapidžićeva.

 

Sve nadležne službe obaviještene su o ovom događaju, a svako u skladu sa svojim nadležnostima poduzeće adekvatne mjere.

 

– Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata, a nekoliko su otključali te su izašli iz soba. Ovim činom su prekršili uslove karantina i naredbe o socijalnoj distanci. Na ovaj način su počinili krivično djelo u skladu s članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH – objasnio je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

 

Inače, u karantinu u Hotelu Tuzla nalaze se 63 studenta koji su prošle sedmice iz Njemačke stigli u BiH. Takođe, u ovom karantinu boravi i nešto manji broj osoba koje su se iz Francuske vratile u BiH.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *