Podneseno 135 prijava zbog nenošenja lične zaštitne opreme

Hronika

Policija je u protekl 24 časa kaznila 28 građana zbog kršenja zabrane kretanja, a podneseno je i 135 prijava zbog nenošenja lične zaštitne opreme.

 

– Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske u protekla 24 časa prekršilo je 27 građana u Republici Srpskoj. Policijski službenici su evidentirali i jednu osobu koja je prekršila izrečenu mjeru kućne izolacije na području Republike Srpske – saopšteno je danas iz MUP Republike Srpske.

 

U saopštenju se dodaje da je prilikom kontrola, bez lične zaštitne opreme (zaštitne maske i rukavica) na javnim površinama, zatečeno 135 građana kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ujedno je apelovalo na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *