Zbog kršenja pravila sankcionisane 83 osobe u Srpskoj

Hronika

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske prekršio je 21 građanin u Republici Srpskoj.

 

Da ne koristi ličnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku) na javnim površinama, policijski službenici su u protekla 24 časa zatekli 62 osobe kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

 

Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

 

– Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje došli su do saznanja da S.A. iz Nevesinja krši mjeru stavljanja u karantin u periodu trajanja maksimalne inkubacije zarazne bolesti, koja je trebala isteći 17. maja, a koju je imenovani bio dužan provesti na kućnoj adresi. Izvršenim provjerama na terenu, imenovani nije zatečen na adresi stanovanja, već je pronađen na drugoj lokaciji na području opštine Nevesinje – saopšteno je iz MUP RS.

 

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV” i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *