Oduzeti telefoni šefu Novalićevog kabineta i sekretarki Vlade FBiH

Hronika

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) privremeno su oduzeli, u okviru istrage o aferi “Respiratori”, mobilne telefone Hasanu Ganibegoviću, šefu kabineta premijera FBiH Fadila Novalića i Editi Kalajdžić, sekretarki Vlade FBiH, saznaju “Nezavisne”.

 

Telefon je Ganibegoviću privremeno oduzet na osnovu usmene naredbe Suda BiH.

 

Hasanu Ganibegoviću, šefu kabineta premijera Fadila Novalića, privremeno je oduzet mobitel u sklopu istrage o spornoj nabavci respiratora, potvrđeno je za Klix.ba. Pripadnici SIPA-e i dva tužitelja Tužilaštva BiH ušli su jučer u prostorije Vlade Federacije BiH u okviru predmeta “Respiratori”.

 

Podsjećamo, SIPA je u srijedu zajedno s timom tužilaca Tužilaštva BiH pretresala zgradu Vlade FBiH i izuzela određenu dokumentaciju koja se dovodi u vezu sa nabavkom spornih respiratora iz Kine.

 

Kineske respiratore, njih 100, je Federalna uprava civilne zaštite BiH platila 10,5 miliona KM, a uvezla ih je firma “Srebrena malina”.

 

Istragom je utvrđeno da ovi aparati ne zadovoljavaju ni minimum kriterijuma za liječenje pacijenata na odjeljenjima intenzivne njege.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *