Dvojica migranata u Tuzli osuđena na po 15 godina zatvora

Hronika

Dvojica migranata iz Alžira koji se nalaze na području Tuzle nepravosnažno su osuđeni na po 15 godina zatvora zbog brutalnog ubistva svoga sunarodnjaka koje su počinili prošle godine u ovom gradu.

 

Naime, Kantonalni sud u Tuzli je donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za alžirske državljane, 26-godišnjeg Hišama Belarbija i 23-godišnjeg Karima Čeminija i izrekao im kazne zatvora u trajanju od po 15 godina zbog krivičnog djela ubistvo.

 

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović je rekao da se optužnicom Belarbi i Čemini terete da su pola sata iza ponoći 30. jula 2019. godine u blizini Robne kuće Tuzlanka, sreli svog sunarodnjaka Brahimija Abderezaka, od njega tražili novac, nakon čega su fizički nasrnuli na njega te mu nanijeli deset povreda nožem u predjelu vrata, grudnog koša i stomaka, prenosi Klix.

 

– Brahimi je zbog povreda preminuo ubrzo nakon toga u UKC Tuzla. Kantonalni sud Tuzla je optuženima produžio mjeru pritvora u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH koji definišu trajanje pritvora nakon izricanja prvostepene presude – naveo je Arnautović.

 

Nakon dostavljanja pismenog otpravka presude Tužilaštvo TK će procijeniti da li će izjaviti žalbu na prvostepenu presudu.

 

klix.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *