Zbog visokorizičnog suđenja Vrhovni sud RS pod jakim policijskim obezbjeđenjem

Hronika

Područje oko Vrhovnog suda Republike Srpske u ovim trenucima je pod blokadom jakih policijskih snaga i Interventne jedinice sudske policije RS zbog visokorizičnog suđenja, saznaje Srpskainfo.

 

Više desetina pripadnika Interventne jedinice Sudske policije RS, Jedinice žandarmerije MUP RS i drugih pripadnika MUP angažovano je na sprovođenju optuženih za ubistvo Miroslava Lazarevića u Vrhovni sud RS, saznaje Srpskainfo.

 

– U proteklom periodu bio je veći broj različitih dojava i informacija vezanih za optužene Aleksandra Bulatovića i Sašu Vidovića pa je stepen bezbjednosti podignut na najviši nivo – objasnio je izvor Srpskainfo iz pravosuđa RS.

 

Aleksandar Bulatović i Saša Vidović u septembru prošle godine osuđeni su na ukupno 37 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića izvršenog u oktobru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

 

Okružni sud u Banjaluci osudio je tada Bulatovića na 18 godina, a njegovog saučesnika Vidovića, koji nije prisustvovao izricanju presude, na kaznu od 19 godina robije. Izricanje presude je zbog bezbjednosti bilo prebačeno u sudnicu na drugom spratu Okružnog suda u Banjaluci.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *