Maloljetnik iz Banjaluke u teškom stanju nakon pada s oko osam metara

Hronika

Sedamnaestogodišnjaku J.M. iz Banjaluke ljekari se bore za život i njegovo stanje danas je bilo neizvjesno nakon što je sinoć zadobio teške povrede pri padu sa zgrade u izgradnji u krugu studentskog kampusa u Banjaluci, te je zadobio teške povrede.

 

Nezgoda se desila oko 21.30 kada je pod još neutvrđenim okolnostima maloljetnik pao sa drugog sprata dok je sa jednom djevojkom bio kod zgrade Arhitektonsko-građevinskog fakulteta, koja je još u izgradnji.

 

“Kampus je u posljednje vrijeme pun šetača, a oko pola sata pred policijski čas kad se već svi razilaze portir je čuo vrisak djevojke. Ona je bila u društvu mladića koji je nekako pao sa zgrade, pa je ta djevojka zajaukala”, rekao je danas izvor “Nezavisnih”.

 

Dodaje da je maloljetnik sa nezavršene zgradu pao s visine od sedam-osam metara.

 

“Ne znamo kako je pao, ni gdje je tačno bio. Na zapomaganje te djevojke pritrčao je jedan mladić koji je bio sa povrijeđenim tinejdžerom dok nije stigla Hitna pomoć”, rekao je naš izvor.

 

Maloljetnik je vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je primljen u politraumatizovanom stanju.

 

On je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju i juče su sve prognoze bile krajnje neizvjesne.

 

Oni koje smo zatekli u kampusu ispričali su nam da je ujutro policija vršila uviđaj na mjestu ove nezgode, a na licu mjesta zatekli smo žute trake.

 

Rekli su nam i da se inače na nezavršenom objektu AGF-a u kampusu često okupljaju mladi koji se tu druže, a neki i navodno piju alkohol.

 

Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, maloljetno lice J.M. zadobilo je tjelesne povrede u Bulevaru Živojina Mišića, u krugu studentskog kampusa, prilikom pada sa drugog sprata zgrade u izgradnji te je nakon pružanja ljekarske pomoći zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

 

“Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Siniša Vranješ, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka. Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti predmetnog događaja”, naveli su iz Tužilaštva.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *