U padu vojnog aviona kod Loznice poginula oba pilota (VIDEO)

Hronika Region

U ataru sela Vrasina, u okolini Loznice, jutros u 9.10 srušio se vojni avion Mig 21. Avion je doletio iz pravca Donje Borine. jedan pilot je poginuo a za drugim, koji se katapultirao, tragalo se satima. Nešto prije 14 sati nažalost stigla je vijest da je i drugi pilot nastradao.

 

Riječ je o avionu starom čak 34 godine. Uviđaj je u toku. Kako Kurir saznaje, povređen je mještanin u čije je dvorište avion pao.

 

Avion se silovito okrenuo kod rudnika Vrasina i pao u dvorište Vitomira Taskovića, kada se začuo prasak, a potom ugledala vatra i dim.

 

Prema nezvaničnim informacijama mještanin u čije je dvorište avion pao, povrijeđen je.

 

 

Na mjestu događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje obezbjeđuju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

 

Iz Ministarstva odbrane Srbije saopštili su da se avion “mig 21” Vojske Srbije srušio jutros u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

 

Ministarstvo je preciziralo da se avion srušio tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka oko 9.00 časova.

 

Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane i nadležni organi.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga je vijest o padu aviona kod Loznice dočekala u Istanbulu i da još nema zvanične informacije iz Minoistarstva odbrane, piše Blic.

 

– Čuo sam da je bila neka nesreća sa našim jednim starim avionom 21, nadam se da vijesti nisu tačne, ali provjerićemo to – rekao je Vučić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *