Banjaluka: Protjerane plesačice osumnjičene za prostituciju

Hronika

Četiri državljanke Srbije, za koje se sumnja da su se bavile prostitucijom u banjalučkom klubu “Karibik dens”, deportovane su iz BiH. Takođe su depotrovana i dva državljanina Slovenije, a svi su bili privedeni u policijskoj akciji “Dolar”.

 

“Nezavisne” saznaju da su deportovane Zvezdana D., Nina K., Marta V. i Ana S. iz Srbije, te Bernard C. i Miroslav S. koji je tokom akcije napao policajce.

 

Državljankama Srbije izrečena mjera zabrane ulaska u BiH od dvije godine, a Slovencima u trajnju od godine.

 

Tokom akcije “Dolar” privedene su dvije Banjalučanke koje su takođe osumnjičene za pružanje seksualnih usluga, kao i dvojica muškaraca koji su zatečeni u klubu. U akciji je bio priveden i vlasnik tog kluba koji je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, kao i dvije Banjalučanke.

 

Vlasnika kluba Larija Živkovića terete za navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

 

Nezvanično saznajemo da su tri od šest djevojaka uhapšene u akciji priznale da su se bavile prostitucijom, dok ostale to negiraju. Kako saznajemo krivicu su u policiji priznale Zvezdana Danić, i Nina Kosanović iz Srbije i Adna Muhader iz Banjaluke. Nina Šajić iz Banjaluke te Marta Veljković, Ana Stakić iz Srbije tvrde da se nisu bavile prostitucijom.

 

Akcija “Dolar” izvedena je je u petak naveče i u njoj je bilo uhapšeno ukupno 11 osoba, a akcija je izvedena u cilju otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Od četiri državljanina Slovenije koja su zetečena i uhapšena u klubu “”Caribic Dance” trojica su bila pozitivna na kokain. Oni su privedeni i ispitani u policiji. Prema riječima našeg izvora droga je pronađena kod državljanin Slovenije Bernarda Ćosića, a privedeni su i njegovi sunarodnici Alen Duranović, koji je izdržavao kaznu zatvora od tri godine za drogu, Mirhad Ferhativić, državljanin Slovenije i BiH (Cazin) za kojim je bila potjernica interpola pa obustavljena, a on je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Priveden je i državljanin Slovenije Miroslav Savanović koji je hapšen u Italiji za drogu. Saznajemo da će protiv Ćosića zbog posjedovanja droge, a protiv Savanovića zbog napada na ovlašteno službeno lice.

 

Banjalučanke su priznale su da su pružale seksualne usluge za novac, a kako saznajemo cijena “usluga” je bila 400 maraka.

 

Ove djevojke su prekršajno kažnjene na osnovu priznanja. Tokom akcije pronađena je manja količina droge kod jednog od državljanina Slovenije kao i određena suma novca kod pojedinih djevojaka.

 

Nezavisne/Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *