Stanić dolazi na mjesto Natalije Trivić, slijede pregovori za ministarstvo

Politika

Neven Stanić, generalni sekretar Ujedinjene Srpske, trebao bi ove sedmice da bude imenovan na funkciju v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

Na osnovu dogovora s koalicionim partnerima, Stanić će na ovoj poziciji zamijeniti stranačku koleginicu Nataliju Trivić, koja je na proteklim izborima osvojila poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS.

Stanić nam je potvrdio informaciju da očekuje da će uskoro biti imenovan na mjesto v.d. načelnika, umjesto Trivićeve, ali nije mogao precizirati kada će se to tačno desiti.

– Kao što znate, Trivićeva je zvanično preuzela poslanički mandat i samim tim ne može više biti načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluke. Iz tog razloga odlučeno je da je zamijenim na tom mjestu – kazao je Stanić.

Stanić je, na osnovu kvote Ujedinjene Srpske, do sada bio savjetnik u Ministarstvu za ekonomsku saradnju i evropske integracije RS.

Trivićeva, prema nezvaničnim informacijama, ima ambiciju da zauzme poziciju ministra porodice, omladine i sporta RS.

Ukoliko do toga dođe, njeno poslaničko mjesto u NS RS zauzeće stranačka koleginica Mirela Kajkut Zeljković, koja je, nakon Trivićeve, na proteklim izborima osvojila najviše glasova u Izbornoj jedinici tri.

Stanić nije želio da potvrdi niti da demantuje informaciju da bi Trivićeva mogla biti imenovana na mjesto ministra porodice, omladine i sporta RS.

– Još nismo ispregovarali to pitanje. Kao što znate, Ujedinjenoj Srpskoj pripada jedno ministarsko mjesto. Tek nakon formiranja NS RS i imenovanja mandatara za sastav nove Vlade RS razgovaraćemo o tome koje ministarstvo će nam pripasti – istakao je Stanić.

Poslanici

Podsjećamo, Ujedinjena Srpska, koja je, inače jedna od najmlađih stranaka u RS, imaće tri poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Trivićeva je dobila direktni skupštinski mandat u Izbornoj jedinici tri. Osim nje, u parlamentu RS sljedeće četiri godine trebalo bi da sjedi i advokat Milan Petković, te Marinko Dragišić, koji je do sada bio odbornik u Skupštini grada Banjaluke.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *