Komšić: Zastava se postavlja gdje je predviđeno zakonom

Politika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je poteze predsjedavajućeg Milorada Dodika u vezi sa insistiranjem na zastavi RS odnosno zahtjevima za uklanjanjem zastave BiH na zvaničnim sastancima.

-Prvo, i sam Dodik zna da se zastava BiH nikada neće maknuti iz Predsjedništva BiH. I to iz razloga koji su mu savršeno poznati – to je zastava države BiH, definisana zakonom za koji je glasao i Dodik i njegov SNSD i ističe se i postavlja tamo gdje to zakonom predviđeno – rekao je Komšić za Klix.ba.

Kao drugo, navodi da se zastava RS postavlja, takođe, tamo gdje je to predviđeno zakonom.

-A zakon nije predvidio da se ista postavlja na i u zgrade državnih institucija. Treće, otkazivanjem konsultacija vezanih za formiranje Savjeta ministara BiH kao i eventualna otkazivanja sjednica Predsjedništva BiH najviše štete nanose samom Dodiku, SNSD i RS jer se upravo njemu i njima najviše žuri, i treba im, hitno formiranje Savjeta ministara, između ostalog, kako bi smijenio kadrove SDS i postavio svoje – naglasio je Komšić.

Takođe, odluke koje treba da usvoji Predsjedništvo BiH, navodi Komšić, neophodne su RS, samom Dodiku i SNSD.

-Dakle, ovim cirkusanjem koje pravi Dodik najviše gubi upravo Milorad, SNSD i RS. Pa neka on onda nastavi – poručio je član Predsjedništva BiH za Klix.ba.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *