Čubrilovićeva stranka zvaće se Demokratski savez

Politika

Nova politička partija čije su osnivanje inicirali donedavni zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović i ostali članovi Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske imaće naziv Demokratski savez, rekao je danas član Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke Boran Bosančić.

On je istakao da bi naziv stranke i definitivno trebao da bude potvrđen na sutrašnjoj sjednici Inicijativnog odbora.

-U opticaju je bilo više naziva, ali je odlučeno da to bude Demokratski savez. Jedina dilema je da li će skraćenica biti DS ili DEMOS, ali bi i ona trebalo da bude otklonjena na sutrašnjem sastanku Inicijativnog odbora – rekao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, Inicijativni odbor će, osim naziva stranke, razmatrati i prijedlog njenog statuta i programa koji su osnovni akti političke organizacije.

Bosančić je naglasio da raste podrška osnivanju nove političke partije i da će se mnogi gradski i opštinski odbori DNS-a priključiti Demokratskom savezu.

-Za sada je uz nas 28 gradskih i opštinskih odbora, a iz DNS-a će izaći i 70 odbornika i 67 članova Glavnog odbora. Sigurno je da će biti i dodatnih ljudi koji će nam se priključiti – kaže Bosančić.

Demokratskom savezu priključiće se i Snaga Hercegovine, čije je sjedište u Trebinju i čiji su kandidati na posljednjim izborima bili na listama DNS-a.

-Predsjednik Snage Hercegovine Slobodan Šaraba je u Inicijativnom odboru za osnivanje nove političke organizacije i biće i budući predsjednik regionalnog odbora Demokratskog saveza – istakao je Bosančić.

Osnivačka skupština Demokratskog saveza, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da bude održana 22. decembra u Banjaluci.

Tada će biti usvojeni osnivački akti stranke, a biće izabrano i rukovodstvo, odnosno predsjednik, zamjenik predsjednika, potpredsjednici, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *