Konsultacije u Predsjedništvu BiH o predsjedavajućem Savjeta ministara

Politika

U Predsjedništvu BiH u toku su konsultacije članova Predsjedništva i parlamentarnih stranaka o izboru predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Iz SNSD konsultacijama su prisustvovali potpredsjednici stranke Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, te član Predsjedništva SNSD Staša Košarac. Nakon sastanka nisu davali izjave novinarima, ali kako je ranije najavljeno prijedlog ove stranke je da predsjedavajući Savjeta ministara BiH bude Zoran Tegeltija, dosadašnji ministar finansija RS.

Lider SDS Vukota Govedarica rekao je nakon sastanka u Predsjedništvu BiH da se nada da će novi predsjedavajući Savjeta ministara biti iz reda srpskog naroda.

– Mi iz SDS otvoreni smo za sve razgovore. Sarađivaćemo sa svim partijama koje budu radile u korist Republike Srpske – poručio je Govedarica.

Delegaciju SDA činili su Bakir Izetbegović, Adil Osmanović i Denis Zvizdić.

– Nadamo se da će vlast na nivu BiH činiti SNSD, HDZ BiH i SDA, ali je tu potreban i četvrti partner. Smatramo da ne treba žuriti sa formiranjem nove vlasti jer se treba sačekati da se formira Dom naroda u Federaciji BiH i da to verifikuje CIK BiH. Kako je saopšteno, najizvjesniji predsjedavajući je Zoran Tegeltija – rekao je Bakir Izetbegović nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

On je rekao i da je neophodno uraditi program i da se dogovore prioriteti djelovanja, te osim imenovanja predsjedavajućeg Savjeta, definisati strukturu i odrediti ko preuzima koje resore.

Na sastanak je najavljen i dolazak predstavnika SDP-a BiH, Naše stranke i DF-a, dok su predstavnici PDP na konsultacijama.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *