Govedarica: Režim proganja sve koji traže istinu

Politika

“U Republici Srpskoj imamo režim koji proganja sve one koji traže istinu za ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića”, izjavio je BN TV predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, dodajući da to rade samo da bi zataškali ubistvo Davida Dragičevića.

“Imamo režim koji proganja članove grupe “Pravda za Davida”, proganja narodnog poslanika Draška Stanivukovića i mnoge druge samo da bi zataškali ubistvo banjalučkog studenta”, kazao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, Davidovi roditelji i svi ljudi koji im pružaju pomoć i podršku žele samo odgovor na pitanje ko je i zbog čega ubio Davida Dragičevića ali vlast Republike Srpske više od devet mjeseci krije odgovor na to pitanje.

“Umjesto da odgovore ko je ubio Davida oni proizvode neke navodne državne udare. Zašto to rade? Cilj je da se priča o navodnom državnom udaru i da to bude glavna tema dok je ubica na slobodi. Te lažne priče iznose kako bi se pokušala sakriti istina o ubistvu Davida Dragičevića. Eto u kakvom ambijentu mi dočekujemo Dan Republike Srpske”, kazao je Govedarica.

Njega zabrinjava ali i boli činjenica da uoči velikih srpskih praznika policija Republike Srpske rastrjeruje narod iz porte srpskog hrama.

,,Kome smeta da majka zapali svijeću za pokoj duše svoga sina? Smeta isključivo vlasti kojoj nije stalo da riješi ubistvo Davida Dragičevića. Očigledno je da se nešto krupno krije iza toga”,tvrdi Govedarica i dodaje da ima utisak da vlast Republike Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića nekoga krije i spremna je na sve da to i dalje sakriva.

,,Uzdam se u Boga i pravdu da ćemo jednog dana saznati istinu. Strašne stvari se dešavaju u Republici Srpskoj”, poručio je Govedarica, konstatujući da je Republika Srpska danas slobodna teritorija samo za privilegovane.

“Uoči Dana Republike Srpske treba da se sjetimo kako je i zbog čega je stvarana Srpska i da se upitamo da li je današnje stanje odraz tih težnji”, zaključio je Govedarica u izjavi BN TV.

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *