Borenović: Ne piše nam se dobro

Politika

– Imam osjećaj da, ako na sceni ostanu isti politički akteri, prije svega kada je u pitanju vlast na onim nivoima koji se bave životnim pitanjima građana – zdravstvom, poljoprivredom, penzionim sistemom, prosvjetom, investicijama… Boga mi, ne piše nam se dobro – smatra Borenović.

U razgovoru za Vijesti.ba, lider PDP-a Branislav Borenović je prošlu godinu ocijenio dramatičnom, jer je pokazala da klizimo u neizvjesnost i turbulentan period u kojem se “počinju legalizovati pljačka, korupcija, ubijanje, nerad, nečinjenje, institucionalni autizam”.

– Po prvi put osjećam da je ovo jednostavno period koji nas mora dobro prodrmati i svi se zajedno moramo zapitati kuda sve ovo ide – kaže Borenović, koji je i poslanik PDP-a u Parlamentu BiH.

Prema njegovim riječima, možda su i najbolji pokazatelji u koliko se teškoj situaciji nalazimo dugi redovi ispred ambasada i konzulata, a posebno red ispred Konzulata Slovenije u Banjoj Luci koji je iz dana u dan sve duži.

– Imam osjećaj da, ako na sceni ostanu isti politički akteri, prije svega kada je u pitanju vlast na onim nivoima koji se bave životnim pitanjima građana – zdravstvom, poljoprivredom, penzionim sistemom, prosvjetom, investicijama…, Boga mi, ne piše nam se dobro – smatra Borenović.

U RS se, naglašava, nastavlja s vladom kontinuiteta koja je najodgovornija za trenutno stanje u kojem se nalazi Republika Srpska.

– Ona je ponovo izabrana u jednom čudnom spletu okolnosti u kojem se nalazi dosta odmetnutih grupacija, novih partija i poslanika koji su već navikli da trguju mandatima i dobiju volju građana na kritici aktuelne vlade, pa se onda pridružuju i podržavaju upravo tu vlast – navodi lider PDP-a.

S obzirom na to da se vlade RS i FBiH bave upravo najvažnijim životnim pitanjima građana, poručuje kako baš i nije siguran da će one ponuditi adekvatna rješenja.

– Vjerovatno će pokušavati tim nekim farsama, lažnim slikama i iskrivljavanjem realnosti prikazati stanje mnogo boljim i građane uvjeravati da nije onako kako to oni vide vlastitim očima, već onako kako im to oni govore. Pred nama je jedan izuzetno težak i turbulentan period – zaključuje Borenović u razgovoru za Vijesti.ba.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *