Selak: Republika Srpska je realnost, retorika SDA pripada prošlosti

Politika

Reagujući na najavu SDA o preispitivanju naziva Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i član Glavnog odbora Socijalističke partije Goran Selak izjavio je da bi predstavnicima SDA bilo pametnije da retoriku sukoba ostave u prošlom vremenu, gdje i pripada, a da umjesto Republike Srpske, počnu da preispituju načine kako da poboljšaju kvalitet života narodu koji ih je birao.

– Ukoliko SDA i njihovi predstavnici u državnim institucijama nemaju pametnijeg i prečeg posla od preispitivanja naziva Republike Srpske, slobodno neka preispituju. Na kraju će ionako doći do zaključka da je Republika Srpska realnost, sa kojom bi najbolje bilo da se pomire i da se okrenu radu i saradnji sa drugima, umjesto što stalno insistiraju na sukobu. Čitava ta retorika je iz nekog prošlog vremena, kada su visoki predstavnici ispunjavali sve njihove hirove, kao razmaženoj djeci. Međutim to vrijeme je nepovratno prošlo. Mnogo bolje bi bilo kada bi počeli da preispituju način na koji mogu da obezbijede dostojan život onima koji su ih birali, istakao je Selak.

Stranka demokratske akcije saopštila je danas da će putem svojih predstavnika u državnim institucijama, pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine radi preispitivanja trenutnog naziva Republike Srpske.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *