Džaferović u Briselu: Pokušavaju se zaustaviti integracije BiH u NATO

Politika

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović istakao je u Briselu na sastanku sa predsjednikom Evropske narodne partije Žozefom Dolom da je formiranje vlasti na nivou BiH usložnjeno “zbog pokušaja da se kroz taj proces zaustavi nastavak integracije BiH u NATO, koja se ne može razdvojiti od puta BiH prema EU”.

 

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Džaferović naglasio da se pokušava narušiti i vladavina prava “kroz najavu političkih predstavnika iz Republike Srpske da se neće poštovati ranije doneseni zakoni, odluke i utvrđeni spoljnopolitički ciljevi”.

 

U saopštenju je navedeno da su se Džaferović i Dol saglasili da je upravo vladavina prava ključna vrijednost i evropski standard kojeg se moraju pridržavati sve zemlje koje imaju aspiraciju prema evroatlantskim integracijama.

 

S obzirom na to da je Džaferović jedini član Predsjedništva BiH koji dolazi iz stranke koja je članica porodice evropskih narodnih stranaka – SDA, dogovorena je intenzivnija saradnja sa predsjednikom Evropske narodne partije Dolom, dodaje se u saopštenju.

 

Džaferović je na sastanku u Briselu upoznao Dola o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i procesima nakon održavanja opštih izbora.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *