Govedarica: Srbi nemaju šta da rade u NATO

Politika

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da u Republici Srpskoj trenutno postoje identični politički stavovi u vezi sa članstvom BiH u NATO i da ne vidi mogućnost da bilo koja parlamentarna stranka iz Srpske prihvati ubrzani put prema ovoj vojnoj organizaciji.

 

On je poručio da Srpska i srpski narod nemaju šta da rade u NATO savezu i da će slijediti sve poteze Srbije i zajedno sa njom donositi odluke o daljem kretanju.

 

“Republika Srpska je čamac koji nema gdje da zaveže uže, osim na brod koji se zove Srbija”, rekao je Govedarica novinarima u Doboju i dodao da Bošnjaci i Hrvati imaju intenciju da se politički integrišu u NATO, jer su Hrvatska i Turska njene članice.

 

Govedarica tvrdi da SDS nikada nije mijenjao svoj stav o NATO integracijama za razliku od SNSD-a.

 

Komentarišući prijedlog Izvršnog komiteta SNSD-a strankama iz Republike Srpske u parlamentu BiH da formiraju čvrstu koaliciju za Srpsku, Govedarica je rekao da je političkoj platformi SDS-a iz 2018. godine definisano da je potreban usaglašen stav i djelovanje sa političkim organizacijama koje gledaju Republiku Srpsku i BiH realnim očima iz prizme Srpske i izražena spremnost na razgovore bez prejudiciranja kakvi će biti rezultati.

 

Govedarica je poručio da je stav SDS-a da se što prije izabere novi saziv Savjeta ministara, te da predsedavajući treba da bude Srbin iz Republike Srpske.

 

“Bio sam u pravu kada sam rekao da SDA mali problem želi da riješi tako što pravi veliki”, rekao je Govedarica i poručio da politički akteri treba da “spuste loptu”.

 

Komentarišući političku blokadu u Federaciji BiH, Govedarica smatra da su potezi SDA zabrinjavajući.

 

“Treba spustiti loptu na zemlju kako bi se izabrala vlast u svim kantonima. Treba da se definiše pozicija izabranih predstavnika u Domu naroda federalnog parlamenta, da se izabere i Savjet ministara i Dom naroda parlamenta BiH kako bi profunkcionisala vlast i počela se baviti problemima građana”, naveo je Govedarica.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *