NSRS raspisala tender za nabavku osam automobila

Politika

Narodna skupština Republike Srpske raspisala je tender za kupovinu osam novih automobila u vrijednosti od 417.000 kovertibilnih maraka.

 

“Zbog dotrajalosti, starosti i velikih troškova popravki Narodna skuština Republike Srpske raspisala je danas tender za nabavku osam novih automobila za potrebe Kabineta predsjednika, potpredsjednika, poslaničkih klubova i Službe Narodne skupštine. Ukupna vrijednost tendera za nabavku osam automobila iznosi 417.000 KM,” saopšteno je iz NSRS.

 

Kako je pojašnjeno, automobili koji se ovom nabavkom zamjenjuju stari su više od deset godina i prešli su više od 200.000 kilometara.

 

“Službeni „audi A8“ u Kabinetu predsjednika kupljen je prije 12 godina, 2007. godine, a prešao je 310.000 kilometara. Iste 2007. godine kupljen je i „audi A6“, koji koristi Kabinet predsjednika, a ovaj automobil prešao je 320.000 kilometara. Kabinet predsjednika koristi i automobil „Reno klio“ koji je kupljen prije 14 godina, 2005. godine i prešao je 290.000 KM. Automobil „reno laguna“, koji koristi potpredsjednik Narodne skupštine, kupljen je 2008. godine i prešao je 330.000 kilometara,” stoji se u saopštenju.

 

Zbog starosti, nezbezbjednosti i stalnih kvarova biće zamjenjena dva automobila koja su koristili klubovi poslanika. Riječ je o automobilu „reno laguna“, koji je Klub SDS-a koristio od 2009. godine i koji je prešao 430.000 kilometara i o automobilu „reno megan“ koji je od 2008. godine koristio Klub SNSD-a i koji je prešao 310.000 kilometara.

 

Novom nabavkom biće zamijenjen jedan automobil koji koristi Služba Narodne skupštine, a radi se o automobilu „reno megan“ koji je kupljen 2008. godine, a do sada je prešao 320.000 kilometara.

 

“Na popravke ovih automobila u prošloj godini protrošeno je 27.821 KM, što ih pored toga što su nebezbjedni, čini nerentabilnim i skupim za održavanje zbog stalnih kvarova. Pored ovih sedam automobila kojima se zamjenjuje stari vozni park, raspisan je tender za još jedan automobil za potrebe poslanika, budući da je u desetom sazivu Narodne skupštine došlo do povećanja broja poslaničkih klubova koji imaju pravo na korištenje automobila,” navode u NSRS.

 

U NSRS dodaju da najviše zakonodavno tijelo u Srpskoj više od deset godina nije obnavljalo vozni park, a da je u protekle tri godine kupljen “samo jedan novi automobil za potrebe Službe Narodne skupštine.”

 

Svi automobili koji se zamjenjuju biće ponuđeni na prodaju na licitaciji, a novac uplaćen u budžet Republike Srpske.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *