Dodik: Otvoreno pitanje formiranja vlasti

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je na sastanku s liderima SDA i HDZ-a BiH u ponedjeljak, Bakira Izetbegovića upitao vezi sa incijativom o promjeni imena Republika Srpska.

 

“Nismo nešto o tome razgovarali, ali sam ga upitao da li je ozbiljan u vezi s tim, on me samo gledao”, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje novinara.

 

Dodik je danas zajedno sa ambasadorom Rusije Petrom Ivancovpm položio vijenac kod spomen-ploče nekadašnjem ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu, koji je poznat po tome što je blokirao u Savjetu bezbjednosti nacrt rezolucije o Srebrenici koju je predložila Velika Britanija.

 

On je ponovio da je u ovom trenutku otvoreno pitanje formiranje vlasti i da na pomenutom sastanku s Izetbegovićem i Draganom Čovićem nije bilo nikakvih pomaka.

 

“Bili smo nedavno u Briselu i tamo je rečeno da ničim nije uslovljeno formiranje vlasti ni MAP-om, ni NATO-om niti bilo kakvim upitnicima”, rekao je Dodik.

 

Novinari su ga upitali da li je riješeno pitanje njegovog osiguranja, budući da insistira na pripadnike MUP-a RS, dok je nadležnost na Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, Dodik je rekao “anketirajte ove momke iza mene i vidjećete odakle dolaze, iz MUP-a RS”.

 

On je rekao da političari iz Republike Srpske svakodnevno doživljavaju pritiske zbog ulaska BiH u NATO, te da se odluka Skupštine o vojnoj neutralnosti ne uvažava. Govoreći o problemima s migrantima rekao je da je zato najviše odgovorna “aktuelna nesposobna struktura” na nivou države.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *