Rasprava o Đokićevoj diplomi u NSRS

Politika

Diplomu sam stekao u Beogradu, a lažne i tendenciozne priče o mojoj diplomi iznose oni koji žele naštetiti meni, Vladi RS i mojoj partiji, rekao je Petar Đokić, ministra energetike i rudarstva RS, nakon što su poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske na današnjoj sjednici otvorili pitanje njegove diplome.

 

Đokić je rekao da želi da građani RS znaju istinu i da je on stekao dvije diplome, ali da se nikad nije htio hvaliti svijim ličnim obrazovanjem, ali da sad odgovara jer ga se konstantno proziva.

 

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) nisu isključili ni mogućnost da se utvrdi krivična odgovornost, zbog, kako su naveli, ministrovog lažnog predstavljanja.

 

“Na internet stranici Vlade RS stoji da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, i činjenica je da smo mi taj podatak dobili u ekspozeu premijera”, kazala je Jelena Trivić, poslanica PDP-a.

 

Iz resornog ministarstva su naveli da Petar Đokić, koji ima zvanje diplomiranog ekonomiste, završio fakultet, koji pripada Megatrend International Expert Consortium Limited, London, odnosno Univerzitetu Megatrend iz Beograda.

 

“Jedan je jedini Ekonomski fakultet u Beogradu i s tim nazivom ne postoji ni jedna druga visokoškolska ustanova”, ustvrdila je Trivić novinarima.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *