Višković isprozivao sudove i tužilaštva

Politika

Predsjednik Vlade RS obrušio se danas na sudove i tužilaštva u BiH, ističući da najveći dio problema kada je u pitanju korupcija, leži u tim institucijama.

 

Obraćajući se poslanicima u parlamentu Srpske, Višković je kazao da RS ima zakonske mogućnosti za borbu protiv korupcije, ali da nadležne institucije, poput sudova i tužilaštava, ne rade dovoljno na rješavanju problema u ovoj oblasti.

 

– Mnogi naši problemi leže u tim institucijama, jer da bolje rade svoj posao imali bi manje potrebe da pričamo o tome danas. Pozivam te institucije i ljude u njima da počnu raditi svoj dio posla. Kako vas nije sramota da primate platu za svoj nerad? – upitao je Višković.

 

On je istakao da mnogi koji rade u tužilaštvima i sudovima, uopšte ne zaslužuju da budu tamo.

 

– Da imam mehanizam da pozovem tužioca na odgovornost, uradio bih to danas. Volio bih da Narodna skupština RS zakaže tematsku sjednicu i da se bavimo samo tim pitanjem. Da li imamo rješenje za ovu situaciju, eto, recite mi vi? – kazao je Višković u obraćanju poslanicima.

 

Višković je istakao da ni on, a ni poslanici koje je izabrao narod i predstavljaju zakonodavnu vlast, trenutno ne mogu ništa učiniti po ovom pitanju.

 

On je naglasio da neće biti napretka na tom planu sve dok ljudi koji rade u ovim institucijama ne počnu nekome polagati račune.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *