Čavić odgovorio na prijavu TI BiH

Politika

Neka svi rade svoj posao u skladu sa zakonom, kratko je rekao poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić, reagujući na prijavu Transparensi Internešonala u Bosni i Hercegovini (TI BiH) da je u sukobu interesa zbog nespojivosti funkcija izabranog predstavnika i direktora javnog preduzeća.

 

TI BiH je uputio prijavu komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv Čavića, jer istovremeno obavlja funkcije v.d. direktora Javnog preduzaća „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka i poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

 

– Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine kao i Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske propisuju nespojivost funkcija direktora javnog preduzeća i izabranog predstavnika u vrijeme dok vrše javnu funkciju i šest, odnosno tri mjeseca nakon prestanka javne funkcije – tvrde iz TI BiH.

 

Prijavu su uputili i protiv Nenada Nešića, jer istovremeno obavlja funkciju v.d. direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ d.o.o. Banjaluka i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *